duminică, 14 februarie 2010

De ce handmade ?

In primul rand cred ca ar trebui sa precizez ce inseamna acest concept. Daca dorim sa traducem mot-a-mot, acest cuvand inseamna facut (made) de mana (heand). Cine poate uita orele de lucru manual din scoala generala !?! Eu am invatat sa crosetez, sa imi fac o bendita, un botosel, o bluzita pentru papusa de acasa, sa utilizez resturile de material ca sa imi fac o pernuta si fiindca profesoarei mele ii era cam foame, am invatat sa fac si salata boeuf :).

Oricine a stat in bucatarie si a ajutat la colorarea oualor de Paste, fie prin utilizarea antica a unui ciorap din lycra rupt si a unor frunze banale de leustean, patrunjel, fie prin utilizarea noilor metode (cu hartie colorata, cu creioane cerate, cu autocolante, cu tempera, cu ata, cu ceara) sau a creat un tablou prin utilizarea florilor, frunzelor de toamna presate poate fi considerat un handmaker.Am inteles ce inseamna handmade, dar acum se pune intrebarea "de ce" as dori sa imi aglomerez timpul cu asa ceva ? Daca e sa va ofer eu un astfel de raspuns as spune ca intotdeauna cand lucrez la ceva o fac din suflet (de aceea si majoritatea lucrurilor realizat de mine le-am oferit cadou), dupa 10 ore de stat la munca faptul ca ajung acasa si imi iau andrelele pentru a improviza ceva pentru camera sau pentru prieteni mei ma relaxeaza, sunt unicate, pretul unui astfel de obiect este accesibil oricui, se realizeaza din produse naturale si de ce nu, pentru anumite persoane ce stapanesc aceasta arta reprezinta si o sursa de venit.

Prin intermediul acestui blog am sa va arat ce am creat eu pana acum, cel putin la care am facut poze inainte de a le "marita" si am sa postez deasemenea si diverse tutoriale descoperite de mine (posibile proiecte).

PS: Cateva tutoriale au fost deja adaugate pe blog si sper sa vi se para interesante :).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu